Gyerekkori tejallergia

A gyerekkori tejallergiáról családanyaként sokan kénytelenek teljes körű ismereteket szerezni. Minél előbb szerzünk róla tudomást, annál kisebb hátrány érheti a piciket. Tejallergia!

Az Egészség Köréről

Hiszel a kínai egészségmegőrző kultúrában?

Az Egészség Köre arra tanít meg, hogyan élj egész évben egészségesen, és hogyan hozd helyre szervezeted természetes funkcióit.

Katttints a képre a részletekért!

TIENS portál hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Ajánlott oldalak

Tejmentes élet - tejmentes receptek és tippek

Csodavárás újra

2008.08.18. 14:16 - Aranygombóc

Címkék: növekedési hormon tejallergia tiens sportszelet tejmentes diéta gyerekkálcium cordyceps krémfagylalt

Beszereztük a gyerekkálciumot is, mostmár kúraszerűen (három hónapig kell legalább) kapják a nagyok a következő vizsgálatokig.

Mátét is megmértük már, hogy neki mi van a növekedésével, nincs-e véletlenül baj nála is a növekedési hormon szinttel.

Lucával szinte azonos módon nőtt. Márciustól júniusig 2-3 centit nőttek, most augusztusig csak fél centiket.

Szóval most leteszteltük, mi van akkor, ha nem kapják a kiegészítő kálciumot, meg a Cordyceps-et.

Lucába most sajnos alig lehet beletuszkolni a kálciumporból készített "kakaót", de szerencsére még megissza. Ha más nem, akkor tablettában, vagy kapszulában is kapható, de ez lenne a legjobb.

Máté viszont lenyeli, mint kacsa a nokedlit :) ... csak nőne az is rendesen tovább... azt sem bánnám, ha nem múlna el a tejallergiája, csak semmi más baja ne legyen. Rengeteg tejmentes ételt találtunk már neki, egészen a levesektől a desszertekig. Sokat annyira megkedveltünk, hogy azóta rendszeresen esszük mi is.

Most nyáron pl. két nasi is sikeres lett. Az egyiket ajánlották: sportszelet (házilag készítve: kakaó és darált keksz az alapja), a másikat mi készítjük, és még nevet sem adtunk neki.

Utóbbinak a receptje a legegyszerűbb:

  • Friss gyümölcsöt (málna, meggy, barack, stb.), vagy akár fagyasztottat darabolunk fel.
  • Növényi zsiradékból készült tejszínnel (pl. Hulala), és vaniliáscukorral turmixolunk össze, majd hűtőbe tesszük. Isteni krémfagylalt lesz belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr53621293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frutella 2009.08.22. 12:40:15

Tudom már régi a bejegyzés, de gyakori hiba tejfehérje allergiásoknál a Hullala használata.
A címkén szerepel az összetevők között a tejfehérje (egyébként nem túl rég óta, de az eredeti olasz címkén bizony rajta van), ezért tejallergiásoknak NEM adható.

Aranygombóc · http://egeszsegkore.tiensbazis.com?a=38 2009.08.22. 13:47:59

Ettől függetlenül köszönöm a többi sorstárs nevében is. Nálunk szerencsére most már nincs sok probléma a tejallergiával, de sosem lehetünk biztosak benne, hogy nem jön vissza. Próbálkozunk megtartani ezt az állapotot náluk, és megelőzni a bajt.
süti beállítások módosítása