Gyerekkori tejallergia

A gyerekkori tejallergiáról családanyaként sokan kénytelenek teljes körű ismereteket szerezni. Minél előbb szerzünk róla tudomást, annál kisebb hátrány érheti a piciket. Tejallergia!

Az Egészség Köréről

Hiszel a kínai egészségmegőrző kultúrában?

Az Egészség Köre arra tanít meg, hogyan élj egész évben egészségesen, és hogyan hozd helyre szervezeted természetes funkcióit.

Katttints a képre a részletekért!

TIENS portál hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Ajánlott oldalak

Tejmentes élet - tejmentes receptek és tippek

Tejallergia vagy tejérzékenység?

2008.08.08. 08:22 - Aranygombóc

Címkék: tejallergia vérvétel injekció tiens tejmentes diéta gyerekkálcium

Erre a kérdésre csak az orvosi vizsgálat (vérvétel) után tudnak csak pontosan válaszolni.

Rosszabb esetben általános tejallergiáról (tejcukorra, -zsírra és tejfehérjére is) van szó, habár ennek is vannak fokozatai.

 Nálunk a két nagyobbról (4, 5) derült ki tavaly, hogy mindketten tejallergiások, ezért tejmentes diétát írtak elő.

Na, azóta már gyakorlottan vásárolgatunk, de eleinte nagyon hülyének néztek, hogy miért olvassuk el az összes apróbetűst a csomagoláson. Sokszor az eladó tájékoztatása ellenére is elkértük az árut, hogy biztosak legyünk a dologban, és persze sok esetben, csak kamuztak, amikor azt mondták, hogy nincs benne tej (pl. felvágott).

Nonszenszbe azért nem mentünk át, mert pl. a tejterméket is készítő üzemben készült feliratra már nem tettük vissza a polcra a terméket.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nálunk az allergia tünetei nem olyan veszélyesek, mint pl. mákra volt a nagyobbiknál. A Luca mákallergiája a lehető legdurvább, mert akár egy szem mák is elég, és bedagad szája, torka és fulladni kezd.

Senkinek nem kívánom ezt, mert csak azonnali izom injekcióval (kalcium) lehet csak a folyamatot visszafordítani.

A kalciumra amúgy is rendkívül nagy hangsúlyt kell fektetnünk, amit csak azóta tudok, hogy kipróbáltuk a TIENS  gyerekkálcium nevű készítményét.

Drága volt és sokáig adtuk nekik, de megérte, mert pl. Luca leállt növekedése után 2 cm-t nőtt a gyermek 2-3 hónap alatt.

Na ez egy külön tortúra, erről később mesélek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr33606250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása