Gyerekkori tejallergia

A gyerekkori tejallergiáról családanyaként sokan kénytelenek teljes körű ismereteket szerezni. Minél előbb szerzünk róla tudomást, annál kisebb hátrány érheti a piciket. Tejallergia!

Az Egészség Köréről

Hiszel a kínai egészségmegőrző kultúrában?

Az Egészség Köre arra tanít meg, hogyan élj egész évben egészségesen, és hogyan hozd helyre szervezeted természetes funkcióit.

Katttints a képre a részletekért!

TIENS portál hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Ajánlott oldalak

Tejmentes élet - tejmentes receptek és tippek

Múló tejallergia, eltűnt banánallergia

2008.10.01. 21:36 - Aranygombóc

Címkék: tejallergia tiens tejmentes diéta gyerekkálcium cordyceps emelt összegű családi pótlék

3 hétre ígérték és meg is jöttek az eredmények az allergia vizsálatról.

Máté tejallergiája A 3)-ró A 2)-re csökkent, de a diétát továbbra is szigorúan tartani kell.

Lucának elmúlt a banánallergiája (ami szerencsére csak átmeneti volt).

Máté miatt viszont továbbra is át kell nyálazni minden ismeretlen terméket, ha nyugodt akarok maradni a diéta betartása felől.

Épp ma történt, hogy az óvoda bejárata előtt kosárból árulták a kürtős kalácsot, ahogy már máskor is, de az aki árulta nem tudta biztosan, hogy mi van benne. Amúgy már régebben vettünk tőle, rendben van a portéka, de azért 300 Ft, mert pl. az összetevők sincsenek ráírva...

 


 

Az eredményekkel újabb tortúra veszi kezdetét. Irány a Területi Államháztartási Hivatal (TÁH), hogy az igazolást leadjuk. 9:30-kor értünk csak oda, mindjárt meg is szereztük a 47. helyet a sorban, röpke 3 óra latt végeztünk is. Félidőnél váltottuk egymást mert a gyerek otthon átmeneti felügyelettel volt és a munkahely sem tolerál túl sok "lógást".

 

Most még mindkét gyerek után jár az emelt összegű családi pótlék, ami azt jelenti, hogy 16.000 Ft/hó helyett 23.300 Ft-ot kapunk. (Úgy hallottam ezt is meg akarták adóztatni, de elvetették.)

Szerencsére a gyerekek étrendkiegészítői (Cordyceps + a tejmentesen készített kálcium rágótabletta) bőven kijön az emelésből, kb. másfél hónapra való adagjuk kerül 14.000 Ft-ba. Még egy-egy teát is tudunk venni a többiből, vagy kéthavonta kipróbálunk egy-egy új terméket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tejallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr18691560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pandalap 2013.07.31. 17:50:04

Tejérzékeny társaimnak üzenem, hogyha szójás termékeket szeretnének nyerni, látogassák meg a Szója-Tudod kvízjátékot a facebookon! www.facebook.com/mindentaszojarol
süti beállítások módosítása